A jelszavát emailben elküldtük.

Novemberben egy új vendéglátóipari egység nyílt az Üvegestől alig pár lépésre a K1-es kollégium földszintjén: az Elixir Bár. Arra gondoltunk, hogy egy interjú formájában mutatjuk be a campus új büszkeségét. A hely vezetőjével, Kenyeri Szilárddal beszélgettünk.

Mi volt előbb: az igény, hogy szeretne az Uniklub Kft. egy új helyet nyitni (és kapóra jött az kollégiumi építkezés), vagy az új épület (ami ha már itt van, kezdeni lehetne valamit vele)?

Már régóta tervben volt egy meleg reggeliző hely ötlete. Véleményünk szerint ez nagyon hiányzott a campusról! Kerestük a megfelelő helyet, hol lehetne ezt megvalósítani. Amikor elkezdődött a kollégium építése, az egyetemi vezetők is hasonló igénnyel álltak elő, így az Uniklub Kft. és az egyetem érdekei megegyeztek. Volt egy pályáztatás, ahol több érdeklődő közül a mi pályázatunk volt az egyetem számára a legmegfelelőbb.

Milyen közönségnek szánjátok az Elixirt?

A campuson mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb helyet. Úgy gondolom, annyi helyünk van már (az Uniklub Kft. portfóliójában üzemelő egységekről van szó – a szerk.), hogy mindenki tud belőle válogatni. Ha valaki csak kávézni szeretne, beugorhat az Irodalmi Kávézóba a könyvtár mellett. Aki a kocsmahangulatot kedveli, annak az Üvegest tudnám ajánlani. Aki pedig szeretné élvezni a különlegesebb italokat és ételeket, annak most már nem kell bemennie a belvárosba egy színvonalasabb szolgáltatásért. Így mindenki számára adott a lehetőség, hogy döntsön, hol érzi jól magát, melyik hely hangulata számára a legszimpatikusabb

Az Elixir milyen vendéglátóipari trendet követ a design tekintetében?

Mindenképpen egy igényes belsőt terveztünk, amit nem lehet összetéveszteni mással. Nem akartunk megegyező helyeket, egy Üveges 2-t, hanem teljesen más hangulatot!  A loftos stílust képviseli hely, ez lett megcélozva. Vannak benne pesti, létező helyekről átvett minták, de Győrben ez újnak számít szerintem. A színek nekem nagyon tetszenek, mind meleg szín, emiatt nagyon otthonos a hangulat. Bejövök és egyszerűen jól érzem magam. Szerintem ez a családias légkör lehet az a markáns karaktere az Elixirnek, ami megfogja majd az embereket, és amivel felvehetjük a versenyt a belvárossal is.

Milyen ételeket és italokat lehet majd kapni?

Minőségibb italokat választottunk, az ételeket sem kaphatod meg máshol. Itt igényes közegben, minőségi szolgáltatást adunk elérhető áron. Üvegpohárban és porcelántányéron szolgálunk fel mindent, válogatott alapanyagokból dolgozunk, széles a választékunk és a felszolgálás minősége is jóval magasabb, mint máshol. Az itallapot úgy állítottuk össze, hogy olyanok legyenek rajta, amik nincsenek máshol a campuson. Nyilván megvannak a szokásos italok, de kínálunk olyan koktélokat is a klasszikusok mellé, amik saját recept alapján készülnek. Mindig lesznek szezonális ajánlatok, az italoknál és az ételeknél is egyaránt. Az ételeket tekintve alapvetően reggel 7-től 10-ig tudunk reggelit adni, majd 11-től a’la carte veszünk fel rendelést.

Milyen vastag pénztárca kell majd a helyhez?

Szerintem egyáltalán nem szálltunk el az árakkal. A belvároshoz képest sem. Ezek teljesen egyetemistabarát árak, a minőséget mindenhol meg kell fizetni.

Várhatóak-e rendezvények az Elixirben?

Sok rendezvénnyel készülünk, amelyek már jelenleg is zajlanak. DJ Marcee szolgáltatja a zenét rendszeresen, de jó időben szeretnénk majd szabadtéri fellépéseket, kisebb koncerteket. Nyáron megnyitjuk a teraszt az épület előtt, beüzemelünk egy kivetítőt és alkalomadtán focimeccseket is fogunk közvetíteni.

Neked személyesen mi a célod ezzel a hellyel?

Somával volt egy helyünk a belvárosban, azt kicsit pihentetjük. Most az Elixir a legfontosabb projektem. Szeretném befuttatni győri szinten is.