A jelszavát emailben elküldtük.

Gólyahét után kezdődhet a szorgalmi időszak, majd jön a vizsgaidőszak. Aztán megint szorgalmi időszak és megint vizsgaidőszak. És így megy ez egészen a diplomáig… Ezt Te sem gondoltad komolyan, ugye? Rengeteg program vár rád akár már az első évben. A teljesség igénye nélkül, jöjjön pár kihagyhatatlan.

Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy országos program, melynek célja a tudomány népszerűsítése. Az egyetemek laborjai, kutatóműhelyei és előadótermei egy nap erejéig – éjszakába nyúlóan – megnyílnak a világ előtt, az érdeklődők pedig mazsolázhatnak az érdekes programok közül. Sok-sok előadás, laborlátogatás, különböző kísérleti bemutatók, látványos performanszok várnak kicsikre és nagyokra egyaránt. Egyetemistaként is jó móka részt venni, próbáljátok ki!

Kari Napok

Az őszi félév legfontosabb eseménye Gólyahét után természetesen a Kari Napok.Pár program, amiről a felsőbbéveseknek már rögtön a Kari Napok jut eszébe: SZEszolimpia, SZEderby, kincskeresés, Beerpong Bajnokság, disznóvágás. No és persze minden este buli a Bridge-ben!

Gólyabál = Megvetted még évekkel ezelőtt a legszebb báli ruhát, de soha nem volt alkalmad felvenni? Ne hagyd a szekrényben porosodni, mert a gólyabál csak rád vár! Igazi nyakkendős, magassarkús, hajnalig táncolós buli. Ez lesz az este, amikor végre nem a Despacito-ra kell ropnod, hanem igazi báli zenére.

Disznóvágás

Bizony, jól olvasod, disznóvágás. Igazi, régimódi, koránkelős, bátorítóitalozós, pörkölős, kolbásztöltős délelőttre számíthatsz. Természetesen a feldolgozott húsok elfogyasztására is lesz lehetőséged, ha a piszkos munkát a többiekre hagynád. Nem mindennapi élmény, legalább egyszer az itt töltött évek alatt ki kell próbálnod. És ha egyszer ott voltál, úgyis újra részt akarsz majd venni…

Gépészkonf

A GSZNHK (Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciája) egyetemünk legnívósabb saját rendezésű szakmai eseménye. Minden év áprilisában kerül sor az ország legjobb gépész, járműmérnök és mechatronika szakos hallgatóinak találkozójára Győrött, hogy csapatokat alkotva a részt vevő cégek számára valós ipari problémák megoldásában versenyezzenek. Bár az esemény alapvetően zárt, a bográcsozás része mindenki felé nyitott, így aki meg szeretne ismerkedni az ország járműipari utánpótlásának krémjével és bele szeretne kóstolni a „konf” hangulatába, mindenképp látogassa meg az eseményt!

SZEN

Az év egyik legjobban várt eseménye a hallgatók körében. Az egyetem „házi fesztiválja”, mely még a város lakóit is a környékre vonzza. Koncertek hada, és rengeteg délutáni szabadidős program közül választhattok, ha bérletet vagy napijegyet váltotok a rendezvényre. Higgyétek el, tavasszal a SZEN karszalag a divat!

TMDK

A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia lényegében egy olyan „Ki mit tud?”, ahol a hallgatók a saját tudományos dolgozatukkal versenyeznek egymással. A helyezésekről minden szekcióban egy oktatókból és hallgatókból álló zsűri dönt. Ha indulni szeretnél, válassz egy témát és egy konzulenst, dolgozd ki, írd le és add elő! A konferenciát őszi és tavaszi félévben is megtartják, így egy tanévben két ízben is megcsillogtathatják tehetségüket az egyetem legrátermettebb hallgatói.

Bográcsozás

Ha szakbográcsok, és kari grillek eseményeit látod majd meg Facebook-on, ne félj rámenni az „Ott leszek”-re, hiszen megéri! Finomételek, italakciók, jó zene, és még jobb hangulat jellemzi ezeket a délutánokat/estéket. Tökéletes alapjai egy jó bulinak, és az aznapi vacsorával sem kell bajlódni.

Szak/karestélyek

A szakestély régi hagyomány, nem csak nálunk, hanem minden egyetemen. Annak idején szigorú szabályok szerint zajlódó, mégis könnyed hangvételű mulatság volt, ahol a hallgatói és oktatói gárda közösen ünnepelhette saját identitását. Mára ez némileg megváltozott, de a lényeg ugyanaz: töltsünk el egy estét együtt és adjuk is meg a módját! Csinos hölgyek és vitézlő urak, kellemes ételek, tombola, tánc, kedélyes beszélgetések – címszavakban a rád váró élmény. Legalább egyszer ki kell próbálni.

Comments

comments