A jelszavát emailben elküldtük.

A 2017-es Infós Est többek között hagyományteremtő céllal jött létre, hogy betöltse az informatikus szakestélyek hiánya keltette űrt. A szakestély eltűntét persze sokan nehéz szívvel viselték, de az informatikus (mind a gazdaságinformatikus, mind pedig a mérnök informatikus) szakbizottság úgy vélte, hogy változnak az idők, ezért pedig eljött az új hagyományok teremtésének az ideje. Mégpedig az olyan hagyományoké, amiken nem kell önmagunkat meghazudtoló módon viselkedni, hanem egyszerűen, szimplán érezhetjük jól magunkat hallgatótársainkkal.

Alapkoncepcióként az estét egy kocsmakvízzel fűzték egybe, tehát volt program. A vetélkedőt a Quiz Nightos csapat rendezte, hivatásos kocsmakvíz-felelősek; lehet, hogy már hallottatok róluk, Győrben is rendszeresen szerveznek versenyeket a Rómer házban, héfő esténként. Ezután pedig következett a tombola, ami olyan volt, mint bármelyik másik tombola, ámbár elég érdekes nyereményekkel (a kedvencem a macskaalom volt).

Egyébként a díszítés érdemel még plusz szót, ami hangulatosan és finoman jelezte, hogy itt bizony infós eseményről van szó, kezdve az ajtófüggönyként lógó kábelektől, a minden asztalon elhelyezett hardver darabkákon át, az egészen interaktív XBox-ig és ezeréves számítógépig, amiken a nagyon unatkozó vendégek játszhattak. A kvíz maga játékos, felszabadult hangulatot adott az eseménynek, ami után nem volt teher maradni kettőig, háromig, vagy akár tovább. Jót tett még a rendezvénynek, hogy a Széchenyi Étteremben volt, így a hagyományosan bulizásra használt helyek is egészen közel voltak, ami sokat segített azon, hogy ne folydogáljon el a vendégsereg. Az egyetlen igazán negatív dolog amit tapasztaltam az a felkínált kaja mennyisége és a sör ára. De ha minden igaz, ezek közül legalább az egyik tényező javulni fog a jövőben.

Azt hiszem az esemény érdemes arra, hogy hosszú távú hagyomány alakuljon belőle, mivel mindig kell lennie valaminek, ami kicsit összeszedettebb, rendezettebb formában összekovácsolja a közösséget. Erre pedig ez egyelőre a legjobb próbálkozás, amit az utóbbi időben tapasztaltam.