A jelszavát emailben elküldtük.

Kollégiumi kisokos

Az utóbbi évek fejlesztéseinek és egyetemi bővüléseinek köszönhetően 4 győri ill. 1 mosonmagyaróvári kollégium áll a hallgatók rendelkezésére.

Hegedűs Gyula Kollégium (Belső Kollégium)

A legendás „belsőkoli” még a ’70-es években épült, azóta viszont többször is felújításra került, legutóbb 2017-ben. Az egyetemhez való közelsége, a természeti környezete (Mosoni-Duna, ill. Püspökerdő) és hallgatóbarát árai az évek során rendkívül népszerűvé tették. A három épületből (K2, K3, K4) álló komplexum kétágyas szobákkal, két szobánként közös fürdőblokkal várja a hallgatókat szeptembertől.

Multifunkciós Épület

Egyetemünk legújabb büszkesége. A Hegedűs Gyula Kollégium szomszédságában, azzal egybeépítve álla 9 emeletes monstrum, amely mellett eltörpül kistestvére, a régi „belsőkoli”. Az épületben egy fürdővel és illemhelyiséggel is rendelkező apartmanból két kétágyas szoba nyílik, amelyek így komfortos élményt nyújtanak a benne lakók számára.

Mészáros Lőrinc úti Kollégium (Külső Kollégium)

Gyárvárosban található, de nagyon közel van hozzá buszmegálló, ahonnan a helyi járat (19) egyenesen az egyetemig repíti a hallgatókat. A „külső koli” a nyugalom szigete: jellemzően dolgozó vagy gyakorlaton lévő emberek otthona. Csendessége és szobáinak kényelme miatt a mai napig erős alternatíva a centrumtól elszakadni vágyó hallgatók számára.

Famulus Kollégium

2007 szeptemberében nyílt meg az Árkád szomszédságában az akkori NYME Apáczai Karának. 2016. január 1. óta  a Széchenyi István Egyetem irányítása alatt működik. Bevásárlási lehetőséget és a szolgáltatások széles körét kínálja a közeli Árkád. A kollégium az oktatószállodával szorosan együttműködik, ami munkalehetőséget jelent a hallgatók számára pl. rendezvények alkalmával.

Cserháti Sándor Kollégium (Gazdász Hotel)

Mosonmagyaróváron található, erdős-parkos környezetben, 5 perc sétára az oktatási létesítményektől. Saját udvarral rendelkezik, ami sok rendezvény (Balektábor, Parasztolimpia, Gazdászbajnokság) színhelye. Több épület is található a területen, de jelenleg csak a Gazdász Hotelt és a D épületet birtokolják a kollégisták (a többi zárva van). Az épület alagsorában található a Gazdász Klub, a kollégisták kedvelt szórakozóhelye.

 

Kollégiumi ügyintézés

Az ügyek intézése többnyire online felületen keresztül történik. A hallgato.sth.sze.hu oldalra kell regisztrálni.

Vendégfogadás („bentalvós”):

Lehetőség van arra, hogy bármilyen vendéget fogadjunk a kollégiumban. A vendéget online kell bejelenteni. A vendégfogadás meghatározott időtartamra érvényes, és jellemzően éjszakára kérik. Másnap reggel 10:00-ig kell elhagynia a vendégnek a kollégiumot. A vendégfogadás díja 1000 Ft/vendég/éjszaka, amelyet a Kollégiumi Iroda fogadási idejében lehet befizetni.

Vendégkártya:

Minden kollégistának legfeljebb 2 állandó vendége lehet (ezeket online kell regisztrálni). Ez azt jelenti, hogy 2 hallgatót fogadhat (feltéve, ha van hallgatói kártyájuk) vagy 2 nem hallgató személyt (ekkor nekik vendégkártyát kell csináltatniuk). A vendégek reggel 6-tól este fél 11-ig tartózkodhatnak a kollégiumban. Amennyiben nem csekkolnak ki időben, automatikusan letiltásra kerül a kártyájuk. Az újraaktiválás díját a Kollégiumi Irodában lehet befizetni, díja 2000 Ft.

Kollégiumok közti csere:

Lehetőség van egy kollégistának, hogy kollégiumot cseréljen valakivel. A weboldalon kell kitölteni egy űrlapot, hogy hova szeretne költözni. Amennyiben a rendszer talál egy párt, aki pont az illető kollégiumába szeretne menni és a neme, szakja, évfolyama (gólya vagy felsőbbéves) megegyezik a kollégistáéval, megtörténhet a csere.

Szobacsere:

Azonos kollégiumon belül bármely két azonos nemű hallgató cserélhet szobát a szobacsere nyomtatványt kitöltve.

Hibabejelentés:

help.sze.hu-n lehet bejelenteni, ha pl. csöpög a csap vagy nem ég a villany. A kollégák folyamatosan figyelik a rendszert és a lehető leggyorsabban igyekeznek orvosolni a problémát.

 

Rendezvények

Három nagy hagyományos kollégiumi rendezvény van egy tanévben.

Kollégiumi Kidobós:

Régebben mindig a Kari Napok alatt került megrendezésre, ma már önálló rendezvény. A kidobós nevű ismert játékot játsszák a csapatok, de nem csak kollégisták jelentkezhetnek, mindenkit szívesen fogadnak.Kollégiumi

Vetélkedő:

A vetélkedőn a pár fős csapatoknak különböző ügyességi feladatokat, valamint elmét próbáló fejtörőket kell megoldaniuk. Az eseményen belül bonyolítják le a nagy hagyományokkal bíró Kollégiumi Lépcsőfutást is, melynek nem nehéz kitalálni a célját: aki gyorsabban áthámozza magát a lépcsőfokokon a kollégium aljától a tetejéig, az nyer.

Külső Koli bogrács:

Jópár éve állandó tavaszi program a Külső Koli bogrács, amely a Külső Kolisok saját rendezvénye. Kiváló hangulat, pazar ételek a koli parkolójában – nem csak kollégistáknak.

Comments

comments