A jelszavát emailben elküldtük.

Szolgáltatások

Tanulmányi Osztály (TO)

Itt tudod minden, a tanulmányaiddal kapcsolatos ügyedet intézni (tárgyfelvétel, tárgyleadás, diákigazolvány-érvényesítés, hallgatói jogviszony igazolás, stb.). Az egyetem Igazgatási Épületének földszintjén találod meg. Minden szakhoz tartozik egy ügyintéző, aki segítséget nyújt Neked. Azonban nem mindenkinek a központi TO-ra kell menni, ugyanis az Apáczai Kar és a mosonmagyaróvári kar saját tanulmányi osztállyal rendelkezik.

Hivatalos weboldal.

Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ

Itt mindent megtalálsz, amire hallgatóként szükséged lehet. Legyen szó vonatjegyről, hallgatói kártyáról, rendkívüli szociális támogatás vagy egyéb pályázatok leadásáról, Diákhitelről, GyőrBike-ról, nyomtatásról, spirálozásról vagy  információnyújtásról bátran keresd a HISZK-et az Alumni, Karrier és Információs Központban (ÚT106).

Hivatalos weboldal.

Könyvtár

Az egyetemi könyvtár az Inno-Share Épületében található. Minden tanuláshoz szükséges könyv és jegyzet elérhető itt. Egy elektronikus rendszerrel Interneten is ki tudod keresni, hogy épp bent van-e, amit ki szeretnél kölcsönözni. Beiratkozni érvényes személyigazolvánnyal lehet.

Hivatalos weboldal.

Jegyzetbolt

Az Universitas – Győr Nonprofit Kft. boltja az a hely, ahonnan a jegyzeteidet, könyveidet beszerezheted és írószereket is vásárolhatsz. Sőt, az államilag támogatott hallgatók minden félévben kapnak egy meghatározott összegű jegyzettámogatást is, amit ott felhasználhatnak.

Hivatalos weboldal.

UniWork

A régi aulában, a ruhatár mellett található az UniWork iroda. Általában két okból szoktak ide betérni a hallgatók: 1) jelenléti ívet leadni 2) munkaszerződést aláírni.

Hivatalos weboldal.

Bolt

A kollégiumhoz legközelebb eső üzlet a hédervári úti Tesco Express, avagy becenevén a „kisteszkó”. A minőség és a felhozatal vitatható, de ha nem egy gourmet vacsorát szeretnénk rittyenteni estére, alighanem elegendő. Ráadásul mindig akad egy haver, aki épp boltba indul, így leadhatod neki a rendelést, ha lusta vagy elbattyogni három zsemléért. Vagy persze lehet tarhálni is a folyosóról, kinek mi.

Szórakozóhelyek

Az egyetem környékén három szórakozóhelyet találtok, ahova érdemes betérni: az Üveges, az Elixir és a Bridge. Mindegyik más profillal bír. Az Üveges a klasszikus kocsmafílinggel operál, az Elixir a bárhangulatra vágyókat célozza meg, a Bridge pedig csak különböző nagyobb rendezvények (koncertek, szakbográcsok, bulik) esetén nyit ki. A három hely jóformán lefedi a komplett érdeklődési skálát, így mindenki kiválaszthatja a szívének (ízlésének) legkedvesebbet.

Elixir a Facebookon.
Bridge a Facebookon.

Étterem

A campuson természetesen van étkezési lehetőség, legfeljebb 5 perc sétára bármitől. A Széchenyi Étteremről beszélünk, ami kvázi az egyetemi menzának felel meg, a szó legjobb értelmében. Több fix és változó napi menü, különböző savanyúságok, dresszingek és sütemények, gyors kiszolgálás – mindez az Üvegest is magában foglaló E épület alatt.

Hivatalos weboldal.

Egészségügyi szolgáltatások

Nem tudod, kihez fordulj, ha beteg vagy? Nem kell messzire menned: jóformán minden szakrendelés megtalálható a K2 kollégiumi épület földszintjén. Belgyógyászat, bőrgyógyászat, nőgyógyászat, reumatológia – ez mind-mind elérhető. Egyedül a hagyományos háziorvosi rendelésért kell elsétálni a szintén nagyon közel lévő Kálóczy téri rendelőhöz, ahol Papp Magdolna doktornő évtizedes tapasztalattal a háta mögött látja el az egyetemistákat (is). A rendelések pontos ideje az egyetem weboldalán található.

Hivatalos weboldal.

Karrier tanácsadás

A Karrier és Öregdiák Iroda munkatársai szívesen segítenek Nektek a jövő- és karriertervezés kérdéseiben, önéletrajzotok megírásában, állásinterjúra való felkészítésben. Önismereti tesztekkel jobban megismerhetitek magatokat, rejtett erősségeiteket, amelyek segíthetnek Benneteket az Egyetem elvégzésében, majd az ezt követő sikeres elhelyezkedésben. Forduljatok hozzájuk bizalommal, hogy az Egyetemi éveitek alatt és azt követően is a lehető legnagyobb sikereket érjétek el! Keressétek őket az AKIK Hallgatói térben vagy a karrier.sze.hu oldalon található elérhetőségeken!

Hivatalos weboldal.
Küldj e-mailt.

Mentálhigiénés tanácsadás

Tanulmányi vagy beilleszkedési nehézségek, családi problémák, párkapcsolati válság,  szorongás, depresszió esetén ne ess kétségbe, az egyetem erre is próbál gyógyírt találni. Ingyenes mentálhigiénés tanácsadás keretein belül egy felkészített szakember, Bogdányi Mária (egyébként más minőségében az Apáczai Kar egyik oktatója) áll rendelkezésetekre, hogy meghallgasson bennetek, ha nincs kihez fordulnotok vagy éppen avatott füleknek szeretnétek mesélni kisebb-nagyobb bajaitokról. Keressétek bátran!

Küldj e-mail.
Telefonszám: 06/20-8242-567

Egyetemi lelkészség

Az egyetemen több felekezet egyetemi lelkésze is végez szolgálatot a fiatalok között. Ezek között megtalálhatók különböző foglalkozások, előadások, beszélgetések, fórumok, valamint természetesen az ökumenikus és felekezeti istentiszteletek, bibliaórák, stb. Emellett az Evangélikus Lelkészség házigazdája a teljesen nyilvános Hétfőn hatkor c. rendezvénysorozatnak, amelynek keretében minden hónap egyik hétfőjén délután hat órakor egy-egy országosan ismert személyiséget hívnak meg, hogy egy adott témában fejtse ki a gondolatait. Természetesen lehetőség van a különböző felekezetek lelkészeivel (előre egyeztetett időpontban) egyénileg beszélgetni hitről, a világról, személyes lelki problémákról, bármiről.

Bella Violetta, református egyetemi lelkész, a Bethlen Kata Református Egyetemi Kollégium lelkésze

Küldj e-mailt.
Facebook oldal.

Bogdányi Mária evangélikus egyetemi lelkész, mentálhigiénés lelkigondozó

Küldj e-mailt.
Facebook oldal.

Kaposi Gábor római katolikus egyetemi lelkész, a Szent László Egyetemi Szakkollégium lelkésze

Küldj e-mailt.
Facebook oldal.

Mórocz Balázs Hit gyülekezete egyetemi lelkész:

Küldj e-mailt.
Facebook oldal.

Hétfőn hatkor:

https://www.facebook.com/hehagyor/

Comments

comments